Vodka
Kedves Partnereink!
Mivel a szeszesitalok jövedéki termékek így azok számlázása különálló számlázó rendszerből történik!
Kérünk Titeket, hogy NE FIZESSÉTEK KI A SZESZESITALOKAT ELŐRE csak a küldött számla alapján!!!
A közhiedelemmel ellentétben már nem burgonyából készül (mint sokszor hajdanán), hanem gabonából, ami egyszerű, szinte korlátlan és gazdaságos alapanyagot biztosít a vodka gyártásához. Ezt a párlatkategóriát bárhol a világon készíthetik, gyakorlatilag bármilyen alapanyagból – azzal a kikötéssel, ha nem gabonából vagy burgonyából van, akkor az alapanyagot fel kell tüntetni a palackon.
A vodka jellegzetessége, hogy jellegtelen - vagyis a gyártás során törekednek minél lágyabb, simább, semlegesebb párlatot készíteni. Ezt úgy tudják elérni, hogy a lepárlást korszerű oszlop-lepárlókon végzik, ahol nagyon magas alkoholtartalmat tudnak elérni kb. 96 % térfogatszázalékot. Az ilyen magas alkoholtartalomnál már alig marad íz és illat a párlatban, ezt még lágyabbá teszik az aktív-szén szűréssel.
A jellegtelen párlatot aztán igazán tiszta vízzel hígítják a palackozáskor megszokott 40 % köré.