Az ital eredete még azokra a szép tátrai időkre nyúlik vissza, amikor zimankós teleken a melegedőbe megérkezők a különféle hegyi gyógynövényekből főzött teát nemes egyszerűséggel tömény szesszel öntötték nyakon. A hagyomány felelevenítése és palackozott újragondolása a 2002-ben alapított KARLOFF nevű vállalkozásnak köszönhető. A Tatratea itatja magát, egy üvegnyit könnyedén fel lehet hörpinteni egy kisebb társasággal, úgyhogy csak óvatosan a kínálgatással…
A sorozat első darabjaként 2004 elején jelent meg a polcokon az eredeti, 52 fokos, fekete színű üvegben kapható Tatratea. Kiváló minőségű gabonaszesz, cukor, gyógynövények és teák kivonatából, gyümölcslikőrök és esszenciák felhasználásával készül. Hazájában és szerte a világban olyan sikere lett, hogy mára már Szlovákia nemzeti italaként tartják számon.
A letisztult, igényes csomagolás, illetve logó nemcsak külsőleg okoz meglepetést, hanem belsőleg is. Többszörösen díjnyertes (World Spirit Award, International Wine & Spirit Competition stb.) likőrkülönlegesség.