Gin
Kedves Partnereink!
Mivel a szeszesitalok jövedéki termékek így azok számlázása különálló számlázó rendszerből történik!
Kérünk Titeket, hogy NE FIZESSÉTEK KI A SZESZESITALOKAT ELŐRE csak a küldött számla alapján!!!
Ez a kategória is gabonapárlat, de ez esetben borókával és titkos alapanyagokkal újrapárolják az alapszeszt.
Eredetileg a mai Hollandia az őshazája, ott Jenever néven tisztelik. Hajdanán Angliából indult világhódító útjára, és napjainkban a világ minden szegletében készítik, a Gin-Tonik kultusszal pedig mindenki találkozik, ha koktélbárba látogat. Tehát nem eredetvédett, bárhol készíthetik a világon (még a London Dry gint is). A ginek közti különbséget leginkább az adja, hogy az egyes márkák milyen alapanyagokat párolnak le és milyen lepárlási technológiákat használnak. Ezek minden esetben titkosak, egyediek. Például az egyik legklasszikusabb London Dry gin a Tanqueray márkától kizárólag borókát, koriandert, angelika gyökeret és édesgyökeret használ a második lepárláshoz.
A hazai ginkultúra legújabb sikerterméke a Kalumba – Madagaszkárról származó egzotikus fűszerekkel pl. kalumba gyökérrel, kubeba borssal, és citrusokkal készül itthon egy világbajnok „Masterclass” besorolású lepárlóüzemben Kecskeméten.